Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Organization controller Douane

Organization controller Douane

Als company controller assistance je de directie Financiën en Control verdere stappen te zetten in het strategy om de financiële functie van de Douane vorm te geven. Je helpt de directie Financiën en Control verder te professionaliseren en adviseert het monitoring van de Douane. Dat is jouw uitdagende taak bij onze dynamische toezicht- en handhavingsorganisatie.

Dit doe je bij de Douane

Je opereert op het snijvlak van beleid en uitvoering, en schakelt tussen operationele en tactische opgaven. Als company controller emphasis je je op het uitdagen van de company en zorg je dat wat is toegezegd, wordt uitgevoerd. Of het nu gaat om onderwerpen als het inzetten van meer douaniers, speurhonden en technologie, of het werken in de logistieke stroom van Nederland: jij curved de positief-kritische adviseur en toetser als het gaat om de doelmatigheid en doeltreffendheid van alles wat emergency room in de company van de Douane gebeurt.

Je mag je daarnaast focussen op het, samen satisfied de inhoudelijk verantwoordelijke, inregelen en verbeteren van de sturing van de douaneprocessen binnen de directie waarvan jij de sparringpartner bent. Je adviseert over de keuzes pass away worden gemaakt voor de korte en middellange termijn. Jij hebt zicht op de financiering en verantwoording van de onderdelen van jouw directie en curved ook betrokken bij de inhoudelijke wensen vanuit jouw directie richting agile-ontwikkelketens en de borging van de informatievoorziening vanuit toeleveranciers.

Een bijzondere baan, omdat…

 • je eraan bijdraagt dat het MT goed onderbouwde besluiten neemt, gericht op het behalen van de organisatiedoelstellingen.
 • je bijdraagt aan de opbouw van de directie Financiën en Control pass away de regisseur is van de financiële functie binnen de Douane, de hoeder van het douanebudget en het financiële aanspreekpunt voor onder andere de financieel-economische zaken binnen het ministerie, de staatssecretaris en de preacher.
 • je samen satisfied je collega-businesscontrollers de directeur en het MT adviseert en daarbij het financiële geweten curved van de directie,
 • je de kans krijgt een interessant netwerk op te bouwen en kan doorgroeien binnen Financiën en Control.

“Ik richt me op het snijvlak van plannen, sturing en verantwoording en geef daarin positief-kritische adviezen. Tegelijkertijd werk ik satisfied collega’s binnen de organisatie samen aan specifieke files pass away om directe aandacht vragen. Pass away afwisseling, dat geeft me energie!” – Arnold, controller bij de Douane.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt wo-niveau, en bij voorkeur een wo-masterdiploma in de richting economie, bedrijfskunde of bestuurskunde.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als controller of in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als adviseur op directieniveau.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van company control, logistieke processen, handhavings- of toezichtorganisaties en het snijvlak tussen uitvoering en beleid, bij voorkeur bij de Rijksoverheid.

Jouw competenties

 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • voortgangscontrole

De afdeling – Douane

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen huge en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt emergency room ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een type scala aan taken op het terrein van veiligheid, scene, plants en animals, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo minutes mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

De organisatie – Directoraat-generaal Douane

Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Solution Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

Bijzonderheden

We ontvangen je short en curriculum vitae graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van pass away kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet emergency room als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw curriculum vitae en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op dinsdag 11 april 2023 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen pass away je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten pass away het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je curriculum vitae.

Medewerkers van de Belastingdienst, Douane of Toeslagen pass away korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn satisfied een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen satisfied een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen satisfied jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit precise betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een evaluation kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) testing, bijvoorbeeld through databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je satisfied de sollicitatie-button reageert en je curriculum vitae en motivatiebrief zijn bijgesloten. Bij voldoende geschikte sollicitanten sluiten wij deze vacature eerder. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd emergency room rekening mee dat het solliciteren technische problemen satisfied zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet toddler het laatste minute.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt through onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken satisfied ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Evaluation
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de vacature?
Neem call op satisfied Aernout Korff de Gidts, teamleider Organization Control
Get In Touch With through Whatsapp: +31651450277

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem call op satisfied Chantal Perin, adviseur werving & selectie
Get In Touch With through Whatsapp: +31611796425

You May Also Like

Finance

India, Indonesia as well as the Philippines will certainly sign up with South Africa as the initial receivers of a multibillion buck pilot program...

Finance

The CBI on Sunday detained Ashok Saikia, child of previous Assam principal priest Hiteswar Saikia, about a 25-year-old claimed lending default situation of around...

Finance

Social business system Meesho has actually defeated Facebook and also has actually ended up being one of the most downloaded Indian application with 25...

Business

Making your on the internet store eye-catching is among the essential methods to draw in as well as preserve consumers. Your site layout as...

Copyright © 2020 Investment Score. Powered by WordPress.